Pronto lägger ner – blir Nom Agency

Nu väljer Prontos ledning tillsammans med sina medarbetare att lägga byrån till handlingarna och startar istället Nom Agency, som ska fokusera på kommunikation mot mat-, dryck- och hospitalitybranschen. 

Pronto har under de senaste åren genomgått en rad förändringar. Under 2018 bytte byrån ledning och Elvira Eriksson och Jakob Edman tog över i en delad VD-roll. Man har också ägnat mer och mer tid åt kunder inom mat- och dryckessegmentet och fördjupat expertisen på området. Samtidigt har man minskat antalet uppdrag inom digital samhällskommunikation och opinionsbildning.

Nu väljer man att lägga ner den digitala kommunikationsbyrån för att istället helhjärtat fokusera på mat, dryck och värdskap. 

“Nu är tiden rätt”

– För oss är det ett naturlig steg som vi planerat under en ganska lång tid. Nu är tiden rätt och vi ser verkligen fram emot att utmana en del av kommunikationsbranschen som hittills dominerats av ett fåtal aktörer, säger Elvira Eriksson, VD på Nom Agency. 

Projektet att forma den nya kommunikationsbyrån har genomförts tillsammans med medarbetarna som har medverkat i beslut kring allt från inriktning till namn och grafisk profil. 

Beslutet har tagits tillsammans med medarbetarna

– Att inrikta oss på mat och dryck är ett beslut som har växt fram tillsammans med medarbetarna. Vi delar alla en passion för mat, dryck och värdskap och med tiden har det blivit självklart för oss att det är dit vi ska. Efter att vi fattat det beslutet så har vi tillsammans arbetat för att realisera det, och nu är vi där, säger Jakob Edman, VD på Nom Agency och tillägger, 

– Namnet, Nom Agency, har vi också arbetat fram tillsammans. Det kommer från uttrycket “nom nom nom” som ofta används för att beskriva något man äter eller dricker som gott. 

Nom Agency har ett brett erbjudande inom kommunikation, med fokus på mat, dryck och värdskap och har idag kunder såsom Brooklyn Brewery, White Guide, O.P. Anderson och Xanté. Tillsammans med vänner i branschen firar man lanseringen av byrån i sina nya lokaler på Katarina Bangata 48, Stockholm, den 5:e september. 

Kontaktperson

Elvira Eriksson, VD 

+46 735 46 93 75

elvira.eriksson@pronto.se